t f s
_

Biografie


Eva WiersmaEva Wiersma ontdekte haar liefde voor het zingen bij het Utrechts Studenten Koor en Orkest, aan het einde van haar studie psychologie. Na drie jaar als psycholoog te hebben gewerkt, besloot ze alsnog de sprong te wagen en begon een klassieke zangstudie aan het Rotterdams Conservatorium, onderdeel van Codarts.

In 2007 rondde ze onder begeleiding van Carolyn Watkinson haar studie succesvol af. Ook volgde ze lessen bij Roberta Alexander, Jard van Nes, Ingrid Kapelle, Erna Spoorenberg en George Emil Crasnaru. Momenteel heeft Eva operales van de Roemeense sopraan Manuela Ochakovski.

Met als stemtype (dramatisch) sopraan zingt Eva liederen van onder andere Grieg, Barber, Wolf, Wagner en Gershwin, en oratoriumwerken van ondermeer Bach, Bononcini, Haydn, Mozart, Mendelssohn, Rossini en Verdi.

In het operagenre zong Eva onder andere een concertante uitvoering van Mozarts Zauberflöte (Königin der Nacht), delen uit Mozart’s La clemenza di Tito (Vitellia) en met Brigitte Kaandorp in de act Walküre, een bewerking van Wagner’s opera. Bovendien trad zij op in diverse muziektheaterproducties onder regie van Cilia Hogerzeil (o.a. Les Nozzes en een Nederlandstalige Orfeus), en een Nederlandstalige openlucht-bewerking voor kinderen van Le Bourgeois Gentilhomme, in een regie van Iris Slee.

In 2011 soleerde Eva in een geënsceneerde Purcell’s King Arthur (regie Elise de Ruiter) met het Toonkunstkoor Zeist, en als Contessa Almaviva in Mozart’s Le Nozze di Figaro bij Stichting Passagio. Eind 2011 zong zij in Humperdinck’s opera voor kinderen Hänsel und Gretel (dubbelrol moeder en heks), in een Nederlandstalige bewerking.

Share

Twitter Facebook LinkedIn